Chcete jet na Spengler Cup do Davosu? Musíte si pospíšit s přihlášením do tohoto pátku

10.10.2011 18:15

Bohužel se k nám dostala zpráva, že Fanclub musí nahlásit počet účastníků výjezdu do Davosu na Spengler Cup do tohoto pátku 14.října 2011. Původně byl termín stanoven později, ale podle nových zpráv ze Švýcarska si žádá pořadatel nahlášení počtu vstupenek na jednotlivá utkání již nyní. Proto se musíte takto brzy rozhodnout, což je nám líto.

Nyní vám postupně představíme informace ohledně cesty, ubytování a také programu turnaje. Výjezd do Švýcarska zajišťuje Fanclub, sice to možná pro někoho není ideální řešení pro jaké jsme se rozhodli, ale je to rozhodně cenově nejvýhodnější varianta! Vzhledem k atraktivnímu termínu, navíc v okolí Davosu a ještě k tomu na nejprestižnějšímu hokejovému turnaji na světě, je cena více než vynikající.

Odhadovaná cena výjezdu (záleží na počtu dnů): 5000-6000 Kč + vstupenky na utkání

Délka turnaje není jasná kvůli play-off, nevíme tedy jak dlouho budou hrát Vítkovice. Toto bude také o domluvě, kdo bude chtít na turnaji zůstat déle a kdo pojede po čtvrtfinálových utkáních domů.

Spengler Cup 2011 a jeho program

Turnaj se koná od pondělí do soboty ve dnech 26.až 31.prosince 2011 ve švýcarském Davosu, konkrétně v domácím stánku HC Davos ve Vaillant Areně. Týmy jsou rozděleny do dvou skupin, v té "vítkovické" jsou silné celky Team Canada (výběr kanadských hráčů v Evropě) a domácí HC Davos. Třetí zápas bude v případě vítězství ve skupině až semifinálový duel. Pokud týmy skončí na druhém nebo třetím místě, budou hrát se soupeřem z protější skupiny čtvrtfinálový zápas.

Vítkovice začínají turnaj hned 26.prosince 2011 od 20:15 hodin proti Team Canada. Podle toho zda Vítkovice vyhrají nebo prohrají budou hrát druhý duel s Davosem. Termíny jsou buď úterý 27.12. nebo středa 28.12., oba od 20:15 hodin. Další program Vítkovic bude záležet na výsledcích. Zde je podrobný a velice přehledný rozpis zápasů:


Rozpis letošního ročníku Spengler Cupu

Jelikož se neví, jestli Vítkovice skončí na turnaji ve finále 31.12. nebo již po čtvrtfinále 29.12. musí se každý rozhodnout na jak dlouho si zaplatí ubytování a také vstupenky. Od toho se samozřejmě odvíjí celková cena výjezdu.

Cesta do Švýcarska

Jediným finančně přijatelným způsobem jak se dostat na Spengler Cup je cesta autem. Vlak do Davosu by stál v řádech několika tisíců, dálkové autobusy (Student Agency a podobně) do této destinace nejezdí. Z Ostravy je trasa autem dlouhá přibližně 1000 kilometrů. Mělo by se jet přes Německo, kde se neplatí za dálnice (také se dá jet do Davosu přes Rakousko, ale tam se platí drahé mýta). Jelikož je po cestě také zpoplatněný tunel, bude se i zde muset zaplatit mýto. Přesto se předpokládá cena za benzin, mýta a podobně na přibližně 1700 Kč za osobu (jsou zde započítány i přejezdy z Jenazu do Davosu).

V jednom autě budeme chtít umístit čtyři osoby, více určitě ne. Bylo by ideální, kdyby tato "čtveřice" byla spolu také na pokoji. Proto pokud jste skupinka čtyř fanoušků a máte auto, jedná se pro nás o naprosto ideální variantu.

Toto je bohužel nejsložitější věc při plánování výjezdu. Na čtyři fanoušky, kteří chtějí jet, musí být jeden s autem, který absolvuje cestu. Je třeba se tedy domluvit a je nám jasné, že možná pojedou spolu fanoušci, kteří se neznají. Díky za pochopení.

Ubytování

Bydlení máme zabookováno v hotelu Gasthaus Chrona (odkaz na serveru Booking.com). Nachází se v městečku Jenaz, které je v těsné blízkosti Davosu (odkaz na městečko na Wikipedii). Od hotelu to je k davosské Vaillant Areně 28 kilometrů po silnici. Čili automobilem se dá k hale dostat poměrně snadno a krátce. Ubytování tedy není ve velmi vysokých cenových relacích jako přímo v Davosu.

K dispozici máme dvojpokoje a také jeden čtyřpokoj. Rozdělení bude na domluvě, na pokojích je také možnost přistýlek, tím je cena stlačena ještě níže. Detaily o hotelu či ubytování najdete na serveru Booking.com, odkaz je na začátku tohoto odstavce. Podle následující tabulky se můžete ujistit, že jde skutečně o fantastické ceny!


Přibližné ceny pro jednotlivé varianty délky pobytu a počtu osob


Hotel je na samém okraji Jenazu


Z městečka Jenaz dýchá klid a pohoda


Hotel se nachází na fotografii v pravé dolní části městečka

Vstupenky na utkání

Ceny vstupenek jsou bohužel vyšší, než jsme čekali. Ceníky, které nám HC Davos zaslal, to jen potvrzují. Nejlevnější vstupenkou je lístek na stání a na jedno utkání stojí 30 švýcarských franků (což je přibližně 600 Kč). Permanentka na celý turnaj (vstupenka na stání) stojí 300 franků (cca 6000 Kč). Nejedná se tedy o levnou záležitost, když si uvědomíme, že tým Vítkovice odehraje na turnaji minimálně tři zápasy. Zde je ceník vstupenek, máte možnost si objednat i "prestižnější" místa na stadioně, ovšem ceny tomu odpovídají:


Ceny vstupenek na Spengler Cup


Ceny permanentek na Spengler Cup


Zde je rozvržení sektorů Vaillant Areny

Ještě se pokusíme s hokejovým klubem domluvit, zda by nám vstupenky nebyly nějakým způsobem dodotovány. Prozatím ale počítejte s plnou cenou, kterou požaduje klub z Davosu.

Dotazy a kontakty

Uvažujete, že byste rádi jeli? V případě jakýchkoliv dotazů se na nás obraťte pomocí e-mailu Fanclubu. Také můžete kontaktovat člena Fanclubu Martina Honse, který přijímá rezervace a řeší tento výjezd do Davosu ve spolupráci s vedením Fanclubu.

Martin Hons

E-mail: hons.martin@seznam.cz
Mobil: +420 732 460 102
 

Počet míst do Švýcarska musíme nahlásit do pátku 14.října 2011. Kdo se bude chtít přihlásit později, nebudeme mu moci zajistit vstupenky na utkání. Díky za pochopení!

Zpět