Na schůzi byla velká účast, Fanclub má zvoleno nové vedení

30.07.2015 13:15

Po přípravném utkání s Dinamem Minsk se mohli členové Fanclubu přesunout do tiskového centra Ostrava Areny, kde probíhala členská schůze Fanclubu. Z ní vzešlo nově zvolené vedení pro nadcházející sezonu, k dispozici byla také tiskovina o shrnutí uplynulé sezony s výsledky soutěží organizovaných Fanclubem.

Schůze byla zahájena v 19:20 ihned po skončení přípravného utkání Vítkovic. Místnost se musela lehce doupravit, jelikož zájem byl opravdu nebývalý a dlouho jsme na schůzi neměli tolik členů. Schůzi vedl předseda občanského sdružení Tomáš Martínek, slovo si později vzal i místopředseda Martin Hons.

Na výroční schůzi se dostavilo 46 členů Fanclubu, což byl velice pěkný počet, přítomno bylo také několik dalších fanoušků, kteří ovšem neměli hlasovací právo. Na začátku schůze se kvůli úspoře času (aby se mohlo rychleji přejít k volbě nového vedení) výjimečně jmenovitě nepředstavili výherci soutěží organizovaným Fanclubem. Jejich přehled (jsou to Kilometrovník, Minutovník, Facebooková tipovačka) byl v tiskovině, která se připravila pro přítomné členy na schůzi, kde bylo shrnutí uplynulé sezony i s fotografiemi z výjezdů a také důležité informace k sezoně nadcházející s rozpisem utkání. Bylo také oznámeno hospodaření Fanclubu za uplynulou sezonu a jaká je částka, která je v kase organizace k aktuálnímu datu. Hospodaření bylo volně k nahlédnutí. Poté se již přistoupilo k volbě vedení Fanclubu pro novou sezonu 2015/2016.

Do voleb se zapojilo celkem sedm kandidátů, kteří byli nejprve sepsáni na tabuli, a následně každý z nich dostal prostor na svou prezentaci, čím by rád přispěl k chodu Fanclubu. Po představení všech sedmi kandidátů (všichni byli přítomni osobně) se rozdaly hlasovací lístky a mohlo se přistoupit k hlasování. Hlasující byli obeznámeni o proceduře hlasování a kolik hlasů na hlasovacím lístku mohou celkem vybrat. Kandidáti byli v abecedním pořadí tito: Anežka Bačová, Martin Hons, Filip Kempa, Tomáš Martínek, Tomáš Novák, Matěj Pitron, Martin Ševčík.

Po spočítání hlasovacích lístků se zjistilo, že 4 byly vyplněny špatně, tudíž byly neplatné, ale zbylých 42 hlasovacích lístků určilo následující pořadí kandidátů: Tomáš Martínek – 39 hlasů, Martin Hons – 32 hlasů, Anežka Bačová – 26 hlasů, Matěj Pitron – 25 hlasů, Martin Ševčík a Filip Kempa – 24 hlasů, Tomáš Novák – 17 hlasů. Jelikož na páté pozici byli dva kandidáti se shodným počtem hlasů, muselo se přistoupit ke druhému kolu volby, ve kterém se hlasovalo mezi Martinem Ševčíkem a Filipem Kempou o poslední volnou pozici do vedení. Ze 44 hlasovacích lístků (oba kandidáti se zdrželi hlasování) byly všechny platné a rozhodly o následujícím pořadí: Filip Kempa – 23 hlasů, Martin Ševčík – 21 hlasů.

Vedení Fanclubu HC Vítkovice pro následující sezonu 2015/2016 bylo zvoleno v tomto složení: Tomáš Martínek, Martin Hons, Anežka Bačová, Matěj Pitron, Filip Kempa. Nové vedení si po krátké poradě za zavřenými dveřmi jednohlasně odsouhlasilo, že předsedou bude Tomáš Martínek a místopředsedou Martin Hons.

Po skončení volby vedení bylo připomenuto, že si zájemci mohou zakoupit permanentní vstupenky na nadcházející sezonu, prodloužit členství ve Fanclubu nebo si zakoupit suvenýry Fanclubu. V diskuzi, která přišla na řadu přišly dotazy ohledně nekandidujících členů z minulých let, co aktuálně dělají a proč nekandidovali dále. Padly dotazy také na výjezdy, které se budou plánovat a kam. Bylo předestřeno, že kromě klasických výjezdů do Třince, Zlína, Brna a Olomouce bude vypsán i autobus na utkání CHL do německého Mannheimu a také na Steel Cup do Třince. Další autobusové výjezdy budou zorganizovány podle aktuálního dění a zájmu.

Další dotazy ani témata k diskuzi již ze strany členů Fanclubu nevzešly, takže se schůze mohla ukončit. Po ní ještě probíhal prodej permanentek a platby členských příspěvků. Ještě jednou bychom chtěli poděkovat všem, kteří na schůzi dorazili a aktivně se takto zapojili do chodu Fanclubu. Děkujeme.

Zpět