Sobotní akce vítkovického klubu pro Fanclub se povedla + FOTOGRAFIE

14.11.2011 19:21

Všichni, kteří dorazili na sobotní akci 12.listopadu do ČEZ Areny a posléze do přilehlé Restaurace Karlos museli být spokojeni. Stejně jako v loňském roce si mohli prohlédnout zázemí vítkovického celku, veřejný trénink a nakonec si popovídat s trenéry a vybranými hráči. Samozřejmostí bylo nechat si je podepsat nebo se s nimi vyfotografovat.

Celá akce měla začátek už v 10 hodin, kdy se přibližně padesát členů Fanclubu sešlo na parkovišti za ČEZ Arenou. Služebním vchodem se všichni přemístili do chodby, kudy hokejisté Vítkovic chodívají z kabiny ke střídačkám a na led domácího stadionu. Pod vedením manažera pro komunikaci Zdeňka Janiurka se fanoušci ve dvou skupinkách mohli projít v prostrech, které jsou běžnému fanouškovi zapovězeny. Cílem prohlídky byly kabiny, sprchy, regenerační místnost, posilovna či klubová místnost. Prostě místa, kde se dnes a denně pohybují jejich hokejoví oblíbenci.

Zhruba po půl až třičtvrtě hodině se "fanclubáci" přemístili na sektory za střídačkami odkud mohli sledovat klasický trénink Vítkovic. Hráči nacvičovali akce, jezdili na brankáře či prováděli běžné tréninkové úkony. Po půl dvanácté se hráči začali trousit do kabin a na ledě se mezi posledními ukázal i Lukáš Klimek, který začíná po zranění trénovat i na ledě. Hokejisté se šli osprchovat a převléci, fanoušci tak v klidu mohli dorazit do asi sto metrů vzdálené Restaurace Karlos, kde měla probíhat diskuze.

Každý člen Fanclubu dostal plakát a také DVD se sestřihy z předloňské hokejové sezony a také si mohl zakoupit nově vyrobené suvenýry fanouškovského občanského sdružení. K dispozici byly šály, trička, hrníčky, samolepky a mnoho dalších suvenýrů. Krátce po dvanácté hodině vstupili do sálu vítkovičtí činovníci. Jako první byli na místě trenéři, Mojmír Trličík se Zdeňkem Motákem. Z hráčů si zasedli za stůl kapitán Jiří Burger, gólmanská jednička Roman Málek a v Ostravě mezi fanoušky oblíbený Juraj Štefanka.

Nejprve si vzal slovo trenér Trličík, který hodnotil význam a kvalitu fandění nejen na domácích zápasech a poděkoval vítkovickému kotli za podporu i když se občas jeho svěřencům nedaří. Poté přišlo hodnocení Jiřího Burgera, který hovořil na stejné téma a mohlo se přejít k dotazům fanoušků. Mluvilo se o vítkovických choreografiích, brankářích Vítkovic, klíči bodových žní a úspšných buly Jiřího Burgera či vztahu Juraje Štefanky k rozhodčím či neoblíbeným hokejovým protihráčům. Dotazů bylo mnoho a nejednou se všichni otázkám či odpovědním s chutí zasmáli. Po asi hodině se hráči začali podepisovat na plakáty, podpisové karty či různé fanouškovské předměty a akce ve dvě hodiny skončila.

Jak už bylo řečeno na konci celé akce: Vedení a členové Fanclubu děkují vítkovickému klubu, trenérům a hráčům za příjemně strávený sobotní den a doufáme, že podobné akce jen utuží vztahy mezi hokejisty a vítkovickými fanoušky.

Fotografie

Na našem webu naleznete také řadu fotografií, které pořídili Zdeněk Hübner a Jaroslav Dospíšil:

Veřejný trénink a setkání Fanclubu s týmem Vítkovic (12.listopadu 2011)

 

Zpět