Valná hromada Fanclubu se vydařila

14.07.2010 19:23

V pondělí 12.července 2010 se konala tradiční schůze Fanclubu HC Vítkovice, kde byla hlavním bodem volba nového vedení této organizace. Dosavadní předseda Luděk Volný pro novou sezonu nekandidoval, proto se očekávalo nové složení vedoucího orgánu Fanclubu.

V prostorech tiskového střediska ostravské ČEZ Areny se sešlo bezmála čtyřicet vítkovických fanoušků, kteří se chtěli zapojit do voleb vedení a věcné diskuze. Prvním bodem bylo zhodnocení sezony 2009/2010, které se místo nepřítomného předsedy Luďka Volného ujal místopředseda Tomáš Martínek. Hospodaření Fanclubu skončilo v kladných číslech, povedlo se všech sedm autobusových výjezdů a ve finále play-off se podařilo připravit choreografii přes téměř polovinu areny.

Dalším bodem bylo vyhlášením celosezonní soutěže "Kilometrovník" První tři pozice byly oceněny slevami na permanentní vstupenky na novou sezonu 2010/2011, diplom dostala dokonce pětice lídrů této soutěže. Předávání cen se ujal člen představenstva Michal Trajkov.

Poté už následovalo zveřejnění kandiatur členů Fanclubu a posléze samotná volba nového vedení. Přítomným členům se představilo všech osm kandidujících a to podle abecedního pořadí: Anežka Bačová, Petr Hodač, Tomáš Martínek, Lucie Oškerová, Lukáš Pleva, Antonín Polák ml., Milan Szudár a Michal Trajkov. Ještě před volbou se strhla krátká diskuze mezi Milanem Szudárem a Jaroslavem Dospíšilem, který připomněl určité finanční závazky a chování na venkovních výjezdech Milana Szudára, všem známeho pod přezdívkou "Kaktus". Tato diskuze mezi oběma zmíněnými nakonec ovlivnila následné hlasování ...

Voleb se letos účastnilo 30 členů, všech třicet hlasovacích lístků bylo správně vyplněno, tudíž byly platné. Zde jsou přehledně počty hlasů jednotlivých kandidátů. Do vedení se dostalo prvních pět kandidátů, zbylí tři zvoleni nebyli:

1. Tomáš Martínek (26 hlasů)
2. Antonín Polák ml. (17 hlasů)
3. Lucie Oškerová (15 hlasů)
4. Petr Hodač a Lukáš Pleva (14 hlasů)

6. Anežka Bačová (13 hlasů)
7. Michal Trajkov (12 hlasů)
8. Milan Szudár (6 hlasů)

Na své první malé schůzi se nové vedení usneslo na určení předsedy a místopředsedy. Funkci předsedy bude vykonávat Tomáš Martínek, místopředsedkyní bude Lucie Oškerová. Řadovými členy představenstva se stali Petr Hodač, Lukáš Pleva a Antonín Polák.

Vedení se také rozhodlo v poměru hlasů 3:2, že bývalý člen vedení Fanclubu Milan Szudár bude pro následující sezonu 2010/2011 dočasně vyloučen z této organizace. Hlavními důvody byly výše zmíněné nesplacené finanční závazky vůči Fanclubu HC Vítkovice a také někdy nevhodné chování na venkovních výjezdech. Po sezoně se vedení rozhodne zda se bude moci Milan opět stát členem Fanclubu.

Po "volbách" se přistoupilo také k řešení nejrůznějších témat a návrhů, které již nakousli kandidáti do vedení Fanclubu ve svých předvolebních proslovech. Velice důležitým tématem byl XV. Sraz hokejových fanoušků, který v červenci 2011 bude pořádat Fanclub HC Vítkovice. Funkce zodpovědné osoby a organizátora celé akce se ujala Lucie Oškerová, která si k sobě vybere další osoby zodpovědné za beproblémové pořádání akce. S tím je spojeno také získání nemalých financí. Vedení Fanclubu na nejbližší schůzi představenstva projedná další kroky ohledně této akce (především místo konání a rozpočet akce).

Dalším důležitým tématem byla diskuze ohledně místa domácího kotle na zápasech Vítkovic. Na řadu přišla diskuze a následně bylo vyvoláno hlasování o místu, kde bude sektor domácích fanoušků. Jestli nadále roh sektoru B5 nebo prostor za brankou v sektoru C2. Pro sektor C2 bylo 16 hlasů, pro sektor B5 hlasů deset, čtyři se zdrželi hlasování. Od nové sezony bude tedy domácí "kotel" na sektoru C2, tedy za domácí brankou. Zde se budou také prodávat permanentní vstupenky pro Fanclub.

Vedení Fanclubu nyní bude také zjišťovat, kde budou umístěni domácí fanoušci při čtyřech domácích zápasech na ZS Sarezy v Ostravě-Porubě. Ohledně vlajek a sektorové vlajky se také strhla menší diskuze. K opravení, zašití či vyprání těchto fandících pomůcek se nabídly Petra Drastichová a Hana Návratová, za což jim děkujeme.

Bubeníky bude nadále organizovat a bude se o ně "starat" dvojice Antonín Polák ml. a st. Ti se zavázali, že v přípravných zápasech budou mít k dispozici tři nebo čtyři bubeníky, kteří se budou spolu sehrávat. Děkujeme oběma za zájem mít na starosti bubny a urdžovat je v perfektním stavu jako doposud.

Posledním bodem diskuze byly podnětné návrhy na akce pro fanoušky s hokejisty HC VÍTKOVICE STEEL. Všichni fanoušci, kteří budou mít jakýkoliv nápad zapojit do společné kulturní, sportovní či zábavné akce jak hráče tak i fanoušky, mohou posílat návrhy na e-mail Fanclubu. Rovněž návrhy na oblečení, které by Fanclub mohl nechat zhotovit (trička, mikiny, čepice atd.).

Za vedení Fanclubu HC Vítkovice děkuji všem zúčastněným,
kteří se zapojili do diskuze a hlasování

Tomáš Martínek, předseda Fanclubu HC Vítkovice

Zpět