Výjezd do Jastrzębie (5.srpna 2014)

07.08.2014 08:29

Také druhý přípravný zápas Vítkovic na sezonu 2014/15 se odehrál na venkovním ledě. Tentokrát se Ostravané utkali v nedalekém polském městě Jastrzębie-Zdrój s místním účastníkem Ekstraligy JKH GKS. Vítkovice šly do vedení díky přesilovkové trefě Erika Němce, jenže soupeř dokázal hned o dvě minuty později srovnat. Zápas to byl vyrovnaný, trenérům Oremusovi se Šimíčkem ještě v sestavě chyběli zkušení Burger, Húževka a Roman. Kaňkou utkání je zranění Rudolfa Huny a Petera Čerešňáka. Ač Vítkovice vedly po dvou třetinách o jednu branku, nakonec svěřenci kouče Kalábera dvěma slepenými góly mezi 52. a 54. minutou přehoupli vedení na svou stranu a to už také udrželi. Z vítkovických fanoušků dorazil do Polska počet asi třiceti osob. Se závěrečným hvizdem se jedna skupinka za vítkovickou střídačkou rozhodla udělat světelnou a dýmovou show, což popudilo místní požádní systém k alarmu a výzvým k evakuaci. Utkání se tedy celkově nevydařilo.

JKH GKS Jastrzębie (Polsko) - HC Vítkovice Steel 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Branky: 5. Danieluk (Urbanowicz, Protivný), 36. Laszkiewicz (Němeček), 52. Drzewiecki (Bryk), 54. Urbanowicz (Protivný) - 3. Němec (Kolouch, Kucsera), 30. Vandas, 35. Šedivý (J. Káňa). Rozhodčí: Breske, Pyrskała - Syrek, Zamożniak. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. Diváci: 599 diváků.

Sestava Vítkovic: Šindelář - Šenkeřík, Stehlík, Čerešňák, Kovář, Bail, Pastor, Dudáš, Hawlík - Němec, Kolouch, Kucsera - Svačina, Strapáč, Huna - Szturc, Hlinka, Vandas - J. Káňa, Tomi, Šedivý.

Fotografie

Zpět