Zápis ze schůze Fanclubu po sezoně 2010/11

04.06.2011 12:47

Dne 2.června 2011 v 18 hodin se konala v ČEZ Areně v tiskovém centru Schůze občanského sdružení Fanclub HC Vítkovice. Schůze se zúčastniy více než čtyři desítky členů Fanclubu a nyní vám představíme o čem se na schůzi dozhodlo a jaký byl program (výňatky z oficiálního zápisu ze schůze).

Schůze byla zahájena v 18:00, schůzi vedl předseda občanského sdružení Tomáš Martínek

Na úvod schůze byl přednesen program schůze, vyplnění prezenční listiny a přednesení, že do volby nového vedení Fanclubu si můžou členové ještě rozmyslet připsání na kandidátku do vedení. Dalším bodem bylo ohlášení hospodaření Fanclubu, kolik se utratilo a jaké byly příjmy. Hospodařilo se s mírným přebytkem - podorobné částky příjmů a výdajů jsou v dokumentu s hospodařením Fanclubu v sezoně 2010/11.

Poté následovalo vyhlášení celosezonní soutěže Kilometrovník, výhercům byly oznámeny slevy na permanentní vstupenku pro novou sezonu. Slevy získali: Lucie Oškerová (100% sleva), Pavel Kolowrat (75% sleva), Michal Vozar (50% sleva), Tomáš Maier (25% sleva) a Tomáš Martínek (25% sleva). Poté se řešily, se slevami spojené, permanentní vstupenky.

Cena permanentních vstupenek zůstala stejná jako předchozí sezonu, tudíž 1200 Kč. Nově se bude vybírat vratná záloha, byly problémy s vracení permanentek na následné načipování karet pro novou sezonu. Záloha byla stanovena na 200 Kč. Systém objednávání a vracení klubových karet pro Fanclub zůstává stejný.

S permanentkami bylo také spjato oznámení částky členského příspěvku a jednorázového zápisného do Fanclubu. Členský příspěvek se zvedá o padesát korun na částku 400 Kč. Jednorázové zápisné zůstává stejné a to 100 Kč. Pro členy Fanclubu mladší 15-ti let je členství sníženo na 300 Kč.

Také proběhla informace, že budou vyrobeny nové členské průkazy. Ty budou složit pro identifikaci členů při akcích výhradně pro členy Fanclubu. Kdo nebude mít kartu, na akci nebude vpuštěn. Proto bylo apelováno aby všichni zaslali své fotografie na průkazky. Byl také představen vzhled nové průkazky. Důležité je i členské číslo každého člena, tím například identifikuje své platby bankovním převodem na účet Fanclubu.

Následovala pochvala skupiny vítkovických fanoušků zvaných Ultras za jejich nádherné choreografie, kterých bylo v sezoně 2010/11 mnoho a sklidily velký úspěch a chválu.

Poté přišla na řadu diskuze o „dálkovém výjezdu“, který se tradičně koná každou sezonu a jede se autobusem mimo tradiční štace do Třince, Zlína a Brna. Při veřejné debatě bylo schváleno, že se pojede 28.října 2011 do Litvínova, zamítnuta byla druhá varianta výjezdu 22.prosince 2011 do Karlových Varů.

Proběhly také informace o blížícím se Srazu hokejových fanoušků v Ostravě, jaký bude program, ceny, přislíbení hosté, srazové suvenýry a podobně. Byly zodpovězeny i další dotazy ohledně této plánované akce.

Rovněž se probíralo, jaké se plánují akce Fanclubu na novou sezonu – společný výšlap s hráči na beskydské Pustevny, veřejný trénink hokejistů Vítkovic s prohlídkou kabin a zázemí, možné autogramiády, křest dresu před novou sezonou či společné zakončení sezony Fanclubu s hokejisty Vítkovic.

Na závěr přišla na řadu věc nejdůležitejší, což je volba do vedení Fanclubu HC Vítkovice. Kandidáty na volbu byli (pořadí je podle data kandidatury): Tomáš Martínek, Lukáš Pleva, Pavel Kolowrat, Jaroslav Dospíšil, Hana Návratová, Zdeněk Záboj, Lucie Oškerová a Petr Hodač. Každý z kandidátů dostal prostor představit svůj pohled na Fanclub a myšlenky, co by každý chtěl v sezoně prosadit či konat. Po představení všech kandidátů následovala samotná volba.

Každý člen mohl na hlasovacím lístku zaškrtnout jednoho až pět kandidátů. Ze 41 přítomných hlasujících byly hlasy rozděleny takto:

  • Tomáš Martínek – 40 hlasů
  • Jaroslav Dospíšil – 33 hlasů
  • Lucie Oškerová – 24 hlasů
  • Pavel Kolowrat – 19 hlasů
  • Lukáš Pleva – 15 hlasů
  • Hana Návratová – 12 hlasů
  • Petr Hodač – 7 hlasů
  • Zdeněk Záboj – 6 hlasů.

Do vedení Fanclubu pro sezonu 2011/12 tedy byli zvoleni podle počtu hlasů: Tomáš Martínek, Jaroslav Dospíšil, Lucie Oškerová, Pavel Kolowrat a Lukáš Pleva. Po krátké diskuzi nově zvoleného vedení bylo jednohlasně rozhodnuto, že předsedou bude Tomáš Martínek a místopředsedou Jaroslav Dospíšil.

Na pořadu schůze bylo i potvrzení dočasného vyloučení bývalého člena Fanclubu Milana Szudára, který je vyloučen natrvalo. O tomto stanovisku jednohlasně rozhodlo vedení Fanclubu. Byla také udělena "podmínka" Vítězslavu Raabovi kvůli jeho nevhodnému chování především při výjezdech na venkovní zápasy. V případě dalších excesů bude dočasně vyloučen z Fanclubu.

Na úplném konci schůze přišlo poděkování všem přítomným, že dorazili na schůzi a byly vybírány členské příspěvky či přijímány platby za permanentní vstupenky.

Ve 20:15 byla schůze oficiálně ukončena.

Složení nového vedení Fanclubu pro sezonu 2011/2012

Předseda: Tomáš Martínek
Místopředseda: Jaroslav Dospíšil
Členové představenstva: Lucie Oškerová, Pavel Kolowrat, Lukáš Pleva

Zpět