Výjezd do Litvínova (19.září 2010)

20.09.2010 10:48

Když mi v neděli ráno přišla smska od Kaktuse s textem „Vstávej semínko holala, bude z tebe fiala“, bylo mi hned jasné, jak asi bude první výjezd sezony probíhat. Sraz byl stanoven na šestou hodinu ranní u Šimka. Ačkoli jsem jedno šimkovské pivo absolvovala již v pátek s fanouškama Motoru, odhodlala jsem se dát si ho znovu. Což byla samozřejmě chyba a chvilková nevolnost mi připomněla, že je čas na zelenou :-)

Na nádraží dělal Kaktus jako obvykle ostudu, proto jsme uvítali příjezd vlaku a obsadili jedno kupé ve složení Petra, Koule, Zdenda a Mirek. Cesta ubíhala v poklidu do chvíle, než k nám zavítal Kaktus. Musím ocenit, že s sebou vzal soudek Radegastu, který mi po šimkovské kyselce spravil chuť i žaludek, ovšem jeho otravnou auru to nijak nepřebilo. Proto jsme ho nechali vykecat se a počkali než usne, načež jsme sebrali věci a urychleně opustili kupé. Klid však byl jen do doby, než se opět probral k životu. Snažili jsme si ho nevšímat a za hlasitého pokřiku Jadadadááá jsme dorazili do Prahy. Tam jsme se rozprchli na všechny strany, ale se společným cílem - utéct Kaktusovi. Naše skupinka usoudila, že pražský hlavák není dostatečně zajímavý, přesunuli jsme se tedy na nádraží Masarykovo. Ačkoli jsem se u Mirečka hlasitě dožadovala patřičné fotodokumentace z našeho sezení u jakéhosi nádražního, značně znečištěného bistra, nyní zjišťuji, že k tomuto nemám již co napsat. A protože stejný útlum nastal také u onoho bistra, vyrazili jsme zpět na Hlavní nádraží.

Vlak zanedlouho přijel a po obsazení kupé jsme se pomodlili ke všem svatým. Po několika nekonečných minutách se vlak za našich ovací konečně rozjel a všichni si zhluboka oddechli. Kaktus nedorazil. Zbytek cesty proto proběhl zcela v klidu, náladu nám nepocuchala ani jeho smska, kterak se probudil v metru a míří za námi. Po výstupu z vlaku následovalo hromadné foto s naší novou vlajkou „Vítkovice on tour“ a mohli jsme vyrazit směr litvínovská hospoda Nudle. A to by bylo, aby tam holky nebyly první. Pozdravili jsme pár Litvínováků, jednoho Pardubáka, vypilo se „pár“ zelených a šlo se fandit.

Na přání pana Motáka jsme se pokusili o domácí atmosféru, samozřejmě bez úspěchu. I přes slabý výkon našich vícemistrů jsme se dobře bavili, pak ale přišel čtvrtý litvínovský gól, což neunesl Kinder a hodil mezi domáci fanoušky pivo. Standardní situace, to by nebyl výjezd, aby někoho z našich nevyvedli. Tentokrát to však schytal Mirek. Zatímco zbytek uklidňoval hromadnou bitku, běžela jsem zachránit jednu z našich vlajek, kterou začala fanynka Litvínova strhávat. Asi jí překážela nebo co. Podotkla bych něco o inteligenci, ale nemá to smysl. Po dlouhém vyjednávání se mohl Mirek do haly vrátit a nebyl sám. Z nějakého důvodu pustili i Kindera a v padesáté minutě dorazil Kaktus. Zbytek vlajek jsme sundali, konce zápasu za stavu 2:4 ve prospěch domácích se tedy nedočkaly.

Cesta zpět uplynula rychle a až do chvíle, než jsme usnuli, nás Mirek bavil ruskou nadávkou „Suka“, čímž nazýval úplně všechny a všechno, a také tím, že si neustále prohlížel fotku s Kaktusovým pozadím. Okolo půl páté ráno jsme konečně dorazili do Svinova a rozprchli se do svých domovů. Tři body jsme nepřivezli, bez ostudy se to také neobešlo. Na první výjezd v sezoně to mohlo dopadnout lépe. Ovšem asi i hůře. Ale protože na všem je třeba hledat to pozitivní, musím se pochlubit, že zatím vedu kilometrovník. Škoda jen, že spolu s dalšími čtrnácti lidmi :-)

Autor textu: Lucie Oškerová

HC Benzina Litvínov - HC Vítkovice Steel 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Branky: 11. Jareš (Lukeš), 16. Vopat (Jenáček), 34. Jánský (Jenáček, Rindoš), 39. Jenáček (Švarný) - 6. Šedivý (Ovčačík, Káňa), 51. Klimek (Szturc, Káňa). Rozhodčí: Minář, Hrubý - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3966 diváků.

Sestava Vítkovic: Málek - Voráček, Malík, Punčochář, Barinka, Trnka, Ovčačík - Huna, Burger, Svačina - Szturc, Húževka, Sýkora - Klimek, Vrána, Pohl - Šedivý, Strapáč, Káňa J.

Fotografie

Zpět